Gemeente Wezembeek-Oppem
 • Terug naar startpagina
 • Print
 • Sitemap
 • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

PWA-Werknemers

Wie kan in het PWA werken?

Welke activiteiten kan ik uitvoeren in het PWA ?

Hoeveel uren kan ik werken in het kader van het PWA ?

Wat zal mijn vergoeding zijn?

Welke zijn de voordelen als PWA-werknemer?

Wenst u nog meer informatie ?Wie kan in het PWA werken? • De uitkeringsgerechtigde volledig werklozen jonger dan 45 jaar en sinds minstens 2 jaar werkloos
 • De uitkeringsgerechtigde volledig werklozen ouder dan 45 jaar en sinds minstens 6 maanden werkloos
 • Werklozen die, in de loop van de 36 maanden voorafgaand aan hun inschrijving in een PWA, gedurende ten minste 24 maanden werden vergoed
 • Leefloongenieters


 

Welke activiteiten kan ik uitvoeren in het PWA ?Klein tuinonderhoud, kinderopvang voor- en naschools, kinderopvang in zowel scholen als bij particulieren, hulp bij administratief werk, hulp aan zieken en bejaarden, schoonmaak voor niet-commerciële instellingen, dierenoppas, hulp in de land- en tuinbouw,……
De werkloze kan activiteiten uitoefenen op vraag van privépersonen, lokale overheden ( gemeenten, OCMW’s…), VZW’s en niet-commerciële verenigingen, onderwijsinstellingen en bedrijven uit de land – en tuinbouwsector.

De volledige activiteitenlijst is te consulteren op het PWA-kantoor.

Hoeveel uren kan ik werken in het kader van het PWA ?Het aantal uren dat u mag presteren bedraagt 45 uur per maand.

Wat zal mijn vergoeding zijn?U wordt door de gebruiker betaald met PWA-cheques. Voor elk gepresteerd of begonnen uur overhandigt de gebruiker u een PWA-cheque op het moment waarop u de activiteit beëindigt of ten laatste op de laatste dag van de maand waarin u de prestaties heeft verricht.

Concreet ontvangt u een maandelijks inkomen gelijk aan het bedrag van uw werkloosheidsuitkering verhoogd met een belastingvrij bedrag van 4,10 EUR per uur prestatie. U kunt dus over het algemeen tot 184,50 EUR per maand bovenop uw werkloosheidsuitkeringen bijverdienen.

Welke zijn de voordelen als PWA-werknemer? 

 • U blijft genieten van de ziekte- en invaliditeitsverzekering, kinderbijslag, … en blijft rechten opbouwen voor uw pensioen net zoals toen u uitkeringsgerechtigd werkloze was en nog niet actief in het PWA.
 • Wanneer u zich meer dan 5 km ( enkel) moet verplaatsen naar de gebruiker, hebt u recht op een tussenkomst in uw verplaatsingsonkosten van 0,15 EUR/km.
 • Indien u regelmatig prestaties verricht in het PWA (180 uren in een tijdspanne van 6 kalendermaanden) kunt u een vrijstelling bekomen die voor maximum 6 maanden geldt. Deze vrijstelling beschermt u tegen een schorsing wegens langdurige werkloosheid.


 

Wenst u nog meer informatie ?Voor meer informatie helpt de PWA-beambte u graag verder op het PWA-kantoor van Wezembeek-Oppem.

Contact
PWA Wezembeek-Oppem

Louis Marcelisstraat 134
1970 Wezembeek-Oppem
(op het gelijkvloers)

PWA-beambte : Evelyne Erkens

(
02/784.25.95

evelyne.erkens@
wezembeek-oppem.be


Openingsuren

Di 9u-11u45                 
Do 9u-11u45 17u30-18u30*
Vr 9u-11u45                    

* 's avonds enkel op afspraak
Wezembeek-Oppem 2009 Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem - Tel: 02 783 12 11 - Fax: 02 731 06 72
design & development by e2e NV