In de app 112 BE vindt u snel de noodnummers van brandweer, ambulance en politie terug via duidelijke icoontjes. U kan er als gebruiker ook persoonlijke gegevens en medische informatie in aanvullen, waardoor operators deze sneller kunnen doorgeven aan de hulpdiensten.
Lokalisatie
Bovendien krijgt de noodcentrale bij oproepen via de app uw locatie te zien, waardoor ze u in geval van nood gemakkelijker kunnen terugvinden. Op een afgelegen plaats, in een bos of te midden van een ingewikkeld netwerk van autosnelwegen geeft de app uw exacte gps-coördinaten door aan de noodcentrale. Als u na het eerste contact met de noodcentrale niet meer reageert, kan die centrale uw smartphone laten rinkelen via de app. Voor doven, slechthorenden of personen met een spraakstoornis is er een chatfunctie voorzien.
1722
Sinds kort is de app verder uitgebreid. U vindt er het permanent beschikbare e-loket 1722.be terug en het nummer 1722 dat bij stormweer geactiveerd wordt. De 1722 kan u gebruiken om een tussenkomst van de brandweer voor wateroverlast of stormschade aan te vragen. Door oproepen voor levensbedreigende en niet-levensbedreigende situaties te scheiden, geraakt het noodnummer 112 niet overbelast en kunnen de hulpdiensten steeds snel optreden.
De app bestaat ondertussen bijna 6 jaar en heeft bewezen dat hij bijdraagt tot een beter resultaat bij noodsituaties. In de toekomst zal de app nog verder uitgebreid worden, zodat het de tool bij uitstek wordt om hulpdiensten te bereiken.
Download de gratis app in de App Store (Apple) of in de Play Store (Android) via de zoekterm ‘112 BE’. Opgelet! De app 112 BE werkt enkel in België. Uiteraard kan u de hulpdiensten ook steeds telefonisch bereiken via het nummer 112.