Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Openingsuren

Schrijfmarathon 2018 Amnesty International (17/12/2018)

Doe mee aan de Schrijfmarathon van Amnesty International

Mensenrechten staan deze maand opnieuw volop in de belangstelling, dankzij de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty International. De brieven veranderen mensenlevens en helpen onrecht de wereld uit.

Het hele jaar door voert Amnesty International actie voor mannen, vrouwen, kinderen van wie de mensenrechten worden geschonden. De organisatie en haar sympathisanten schrijven brieven naar de verantwoordelijke overheden, lanceren petities, organiseren twitteracties en sturen solidariteitskaartjes naar de slachtoffers.

Tijdens de Schrijfmarathon in december schakelt de actiemachine van Amnesty een paar versnellingen hoger: dan worden in de hele wereld brieven geschreven en andere acties ondernomen voor een selectie van een tiental slachtoffers van ernstige mensenrechtenschendingen. In december vorig jaar werden tijdens de Schrijfmarathon meer dan 5,5 miljoen brieven en solidariteitskaartjes geschreven en online boodschappen verstuurd.

Al deze acties hebben wel degelijk impact. Amnesty International gaat er prat op dat gemiddeld één op de vier acties resultaat oplevert. De Schrijfmarathon van 2017 deed nog beter: in zeven van de tien dossiers waar vorig jaar actie voor gevoerd werd, is er vooruitgang geboekt.Verdedig mensenrechtenverdedigers

Net als vorig jaar focust de Schrijfmarathon 2018 op activisten die met gevaar voor hun eigen leven, op een vreedzame manier strijden om de mensenrechten van anderen te verdedigen. Steeds vaker worden zij daarbij zelf het slachtoffer van schendingen en onrecht. Negen moedige vrouwen uit Zuid-Afrika, India, Vietnam, Brazilië, Venezuela, Kirgizië, Oekraïne, Iran en Marokko staan centraal tijdens deze editie van de marathon.

Het tiende geval van mensenrechtenschending, waarvoor Amnesty in de Schrijfmarathon oproept tot actie, treft een aantal families van de Sengwer, een inheemse bevolkingsgroep in Kenia. Zij worden beroofd van hun huizen, gronden, bestaanszekerheid en culturele identiteit.Schrijf een brief

Laat je stem horen tegen deze gevallen van onrecht en schrijf een brief, of schrijf er tien. Deelnemen kan tijdens de hele maand december. Je kan thuis schrijven of via je computer of smartphone actie voeren. Of je kan zelf een schrijfactie organiseren onder vrienden, met familieleden, collega’s of buren.

Meer info en alle schrijfacties vind je op www.schrijfmarathon.be
Snelkoppelingen
Komende activiteiten

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV