Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Ik wil een klacht of een melding indienenIk heb een melding

Ik heb een klacht
Wat is het verschil tussen een melding en een klacht?


Meldingen

Een stoeptegel die verzakt is, een omgevallen verkeersbord, een zitbank die stuk is, zwerfkatten, ... het zijn allemaal problemen die wel eens kunnen voorkomen in uw buurt.
Met het meldingsformulier kan u problemen signaleren aan de gemeente. Elke melding wordt met de nodige discretie behandeld. Aan anonieme meldingen wordt geen gevolg gegeven.

Meldingen van een defecte straatlamp doet u rechtstreeks bij Fluvius.
Meldingen over sluikstort en zwerfvuil doet u rechtstreeks via e-mail bij Interza.

Klachten

Het gemeentebestuur streeft steeds naar de best mogelijke dienstverlening, klantvriendelijkheid, een vlotte afhandeling van aanvragen en dossiers. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent.
Bent u ontevreden over de dienstverlening, de wijze waarop u bent behandeld, de termijn waarbinnen iets werd afgeleverd, iets dat gewoonweg niet is uitgevoerd? Download en vul dan het klachtenformulier in. Het gemeentebestuur en de gemeentediensten krijgen op deze manier ook de kans om fouten recht te zetten en de werking te verbeteren.

Wat is een klacht?
Een klacht die in aanmerking komt voor de klachtenprocedure is een uiting van duidelijke ontevredenheid over de gemeentelijke dienstverlening. Dit kan gaan over de manier waarop u behandeld bent, de manier waarop een dienstverlening is uitgevoerd (of niet uitgevoerd), of de termijn waarop het (niet) is uitgevoerd.

Reglement
Alle klachten over de ambtelijke organisatie en dienstverlening worden behandeld volgens het reglement ‘klachtenbehandeling' dat de gemeenteraad heeft goedgekeurd.
De klachtenprocedure is van toepassing op het gemeentebestuur (gemeentepersoneel en politieke mandatarissen). Ze is niet van toepassing op de lokale politie, het OCMW en andere overheden.

SnelkoppelingenGEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV