Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Openingsuren

Lokale besturen maken van gezondheid een prioriteit! (09/05/2019)

Wezembeek-Oppem en 24 gemeenten in regio Zenneland tekenen het Charter Gezonde Gemeente.

Op 26 april 2019 ondertekende onze gemeente, samen met 24 andere gemeenten in regio Zenneland het Charter Gezonde Gemeente. Andere gemeenten zullen dit voorbeeld later volgen. Door het ondertekenen van het Charter bekrachtigen deze gemeenten hun intentie om tijdens deze legislatuur in te zetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie.

Samenwerken is daarbij het sleutelwoord. Want gezondheid is van en voor iedereen. Samen met partners zoals Logo Zenneland en over de beleidsdomeinen heen wordt samengewerkt aan een lokaal preventief beleid waar aandacht voor gezondheid belangrijk is. Door mensen de juiste informatie te verschaffen, hen te sensibiliseren en de leefomgeving aan te passen, inspireren gemeenten hun inwoners om van de gezonde keuze de makkelijkste keuze te maken.

Voor Wezembeek-Oppem is het een nieuw engagement. Een signaal om de samenwerking van de Intergemeentelijke Gezondheidsraad van de faciliteitengemeenten op hetzelfde positief elan verder te zetten. In deze gezondheidsraad zetelen de 6 faciliteitengemeenten uit de Rand. Met de ondersteuning van Logo Zenneland organiseren zij gezondheidsinitiatieven naar hun bevolking.Wat is een Gezonde Gemeente?

Gezonde Gemeente is een kadermethodiek. Dat wil zeggen dat het praktische instrumenten aanreikt die gemeenten helpen om stap voor stap een lokaal gezondheidsbeleid uit te bouwen. Dat doen ze met de hulp van de Vlaamse Logo’s die hen coachen in dat traject.


Gezonde Gemeente is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s, met als betrokken partners de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) met de steun van de Vlaamse overheid.
https://logozenneland.be/

Snelkoppelingen
Komende activiteiten
Creaforum 28/08/2019
Rommelmarkt 08/09/2019
Familiedag 29/09/2019

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV