Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Openingsuren

De bib op zoek naar modder (16/05/2019)Zoals elk jaar organiseerde de bibliotheek van Wezembeek-Oppem een schrijfwedstrijd voor de basisscholen van de gemeente.
De leerlingen van het Heilig Hartcollege (vijfde leerjaar) en van De Letterbijter (vierde leerjaar en derde graad) namen deel aan de wedstrijd in het Nederlands.

Dit jaar was het thema: ‘Modder is weg’. Opa en oma hadden hun kleinkind gevraagd om op hun hond te letten. Maar helaas liep dat fout en… Modder was zoek! Verschrikkelijk! Hoe dat kwam en hoe het afliep verzonnen de leerlingen zelf, elk in zijn of haar eigen stijl. Het resultaat? 100 verschillende Modders, gezocht door 100 verschillende typetjes grootouders en kleinkinderen. Ongeruste of bange opa’s en oma’s en vindingrijke, onverschrokken kinderen: samen gingen ze vastbesloten op zoek. En Modder werd altijd gevonden.

De jury had er een hele kluif aan om de mooiste avonturen uit te kiezen.

Op donderdag 9 mei volgde de prijsuitreiking. Er was een prijsboek voor de drie beste verhalen per klas, en ook één voor de klasbibliotheek.

Na afloop vertelde jeugdschrijver Jonas Boets hoe je verrassende verhalen maakt. En hij verklapte het bestaan van de ‘Little Liarsclub’ waar je hulp vindt als je in de problemen komt met een klein of een groot leugentje.

Snelkoppelingen
Komende activiteiten

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV