Gemeente Wezembeek-Oppem
 • Terug naar startpagina
 • Print
 • Sitemap
 • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Openingsuren


Bericht aan de bevolking over het Coronavirus (COVID-19) (10/03/2020)

















Beste inwoner,

Zoals u wellicht vernomen hebt in de recente nieuwsberichten, worden dagelijks nieuwe gevallen van besmetting ontdekt in België. Om de mogelijke oploop van besmettingen tegen te gaan, is ons land daarom overgegaan naar fase 2 van het plan tegen het coronavirus. De nieuwe gevallen veranderen in principe de huidige risico-inschatting niet en er is geen reden tot paniek.

De elementaire en eenvoudige preventieve maatregelen zijn u nu wellicht voldoende bekend. We zetten ze hier toch nog eens op een rijtje (zie affiche):

 • Was uw handen regelmatig met water en vloeibare zeep.
 • Vermijd handen geven.
 • Vermijd nauw contact met personen die ziek zijn. Probeer een afstand van 1,5 meter te houden.
 • Vermijd uw gezicht aan te raken met uw handen.
 • Zorg ervoor dat uw werkplekken schoon en hygiënisch zijn: oppervlakken (bijv. bureaus en tafels) en voorwerpen (bijv. telefoons, toetsenborden) moeten regelmatig met een ontsmettingsmiddel worden afgeveegd.
 • Hebt u symptomen van een verkoudheid of griep?
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje en gooi dit onmiddellijk in de vuilnisbak. Hebt u geen zakdoek, hoest of nies dan in de binnenkant van uw elleboog.
  • Blijf thuis als u ziek bent


De overheid kan sensibiliseren, communiceren, informeren, maar allemaal samen kunnen we veel meer doen. Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om onze medeburgers zo goed mogelijk te beschermen, in het bijzonder de zwaksten onder ons. Wij willen dan ook beroep doen op uw burgerzin, om de opmars van het virus in onze gemeente zo lang mogelijk tegen te gaan:

 • U bent de laatste 14 dagen in een hoog risicogebied (*) geweest én u vertoont ziektesymptomen (hoest, koorts, ademhalingsmoeilijkheden), vraag dan onmiddellijk advies aan uw huisarts. Begeef u niet onnodig naar de praktijk of de spoed, maar informeer u eerst telefonisch
 • U bent de laatste 14 dagen in een hoog risicogebied (*) geweest en u vertoont geen ziektesymptomen, hou dan toch uw gezondheidstoestand nauw in het oog. U kan bij voorbeeld preventief dagelijks uw lichaamstemperatuur meten. We raden u aan zelf gepaste maatregelen te nemen en hou het zekere voor het onzekere, door bv. de komende dagen openbare gebouwen en/of plaatsen met kwetsbare bevolkingsgroepen te vermijden.


Als we samen de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en ons solidair opstellen, kunnen wij waarschijnlijk een verschil maken!

U kunt erop rekenen dat de gemeente het welzijn van haar burgers ernstig opneemt en de situatie van zeer nabij blijft opvolgen met de federale en gewestelijke instanties zodat, indien nodig, bijkomende maatregelen kunnen getroffen worden.

Het gemeentebestuur zal u via de gewone communicatiekanalen op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen. Wij blijven uiteraard ter beschikking voor vragen en/of informatie en danken u voor uw medewerking,

Met vriendelijke groeten,
Frédéric Petit, Burgemeester

https://www.info-coronavirus.be/nl/
(*) Zie lijst op https://epidemio.wiv-isp.be/ID/Pages/2019-nCoV.aspx


Für Deutsch: Nachricht an die Bevölkerung von Wezembeek-Oppem ber das Coronavirus (COVID-19)
For English: message to the people of Wezembeek-Oppem about Coronavirus (COVID-19)
English poster: Coronavirus, how to avoid contagion?

Snelkoppelingen








GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV