Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Gratis mondmasker voor iedere inwoner vanaf 12 jaar (13/05/2020)Gratis herbruikbaar mondmasker voor iedere inwoner vanaf de leeftijd van 12 jaar

Mondmaskers spelen een belangrijke rol in de versoepeling van de coronamaatregelen, vooral op plaatsen waar de sociale afstand niet gegarandeerd kan worden. Met uitzondering van het openbaar vervoer wordt het dragen ervan weliswaar niet verplicht. Het dragen van een mondmasker vormt wel een aanvulling op de basisrichtlijnen: de handen regelmatig wassen, social-distancing en thuis blijven als u ziek bent. Meer hierover verneemt u op info-coronavirus.be.

Het gemeentebestuur besliste daarom om een mondmasker gratis ter beschikking te stellen aan elke inwoner vanaf de leeftijd van 12 jaar. Het zijn kwalitatieve herbruikbare mondmaskers, afkomstig van betrouwbare leveranciers. De maskers worden gefaseerd geleverd, vanaf de week van 11 mei. Onze gemeentelijke diensten zullen instaan voor de bedeling aan huis.

Hoe uw mondmasker(s) aanvragen?
Bel naar het nummer 02 783 12 31 (elke werkdag van 8.30 uur tot 12.00 uur) of stuur een e-mail naar . Vermeld hierbij uw domicilieadres, naam en voornaam en liefst ook het rijksregisternummer van elk gezinslid vanaf de leeftijd van 12 jaar.

De aanvragen worden chronologisch behandeld, rekening houdend met de geleverde voorraad. Wie geen masker(s) aanvraagt, krijgt deze automatisch toegestuurd zodra de levering compleet is. We rekenen er op dat de levering voltooid is tegen het einde van de maand mei.
We roepen iedereen op om voorrang te geven aan de inwoners die tot de risicogroepen behoren.

Deze actie van het gemeentebestuur staat los van die van de federale overheid om voor elke inwoner een gratis mondmasker en 2 filters te voorzien.

Bedankt voor de reeds geleverde inspanningen en hou vol.

SnelkoppelingenGEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV