Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Afvalkalenders

U vindt alle informatie over de afvalkalenders op de website van Interza: www.interza.be 
U kunt ook een nieuw papieren exemplaar bestellen via of tel. 02 721 07 31.

Huis-aan-huis ophaling

Hieronder vindt u de dagen waarop iedere afvalsoort opgehaald wordt in uw straat. U vindt ook terug wanneer u het afval op de stoep moet zetten en hoe u het moet aanbieden.

Werd uw afval niet meegenomen? Slingert er zwerfafval na de ophaling? Het politiereglement bepaalt dat u zelf het afval dient op te ruimen. Bij een volgende ophaling kan u het afval correct terug aanbieden.

Voor meer inlichtingen over afval kan u contact opnemen met Interza via of 02 721 07 31.Gebruik van MOLOK containers

In de 4 residenties van de Ban Eik - Bloemenveld 15, Sterrenveld 26, Zonneveld 4 en Zwaluwenveld 24 - wordt het huishoudelijk afval enkel ingezameld in ondergrondse MOLOK containers.

Per residentie is er een afvaleiland van 4 MOLOK containers. Hierin sorteren alle bewoners in de juiste container: restafval, pmd, glas en papier/karton. De containers kan je als bewoner enkel openen met een MOLOK kaart.
    

Wat te doen om je afval te kunnen weggooien?
(1) Als nieuwe bewoner vraag je een gratis kaart aan.
- Waar? loket grondgebiedzaken, Louis Marcelisstraat 134;
Opgelet! Vanaf 13/08/2018 bevindt het loket zich Witte-Dovenetellaan 1 (in het gemeentelijke ontmoetingscentrum "Agora", wijk Ban Eik --> zie foto hierboven)
- Wanneer? Maandag, woensdag, donderdag van 8u30 tot 11u45.

(2) Je laadt je kaart op met credits. Dit kan :
- in het Buurtcentrum ‘Forum’, ter Meerenlaan 3, donderdag van 17u30 tot 19u45;
Opgelet! Vanaf 16/08/2018 bevindt de Molok-permanentie zich Witte-Dovenetellaan 1 (in het gemeentelijke ontmoetingscentrum "Agora", wijk Ban Eik --> zie foto hierboven)
- op het gemeentehuis, loket grondgebiedzaken, op maandag, woensdag en donderdag, van 8u30 tot 11u45.
Opgelet! Vanaf 13/08/2018 bevindt het loket zich Witte-Dovenetellaan 1 (in het gemeentelijke ontmoetingscentrum "Agora", wijk Ban Eik --> zie foto hierboven)

Hoe werkt de kaart precies?
Aan de kaart is een rekening verbonden. Daarmee kan je jouw kaart laten opladen voor een bedrag naar keuze. Bij het plaatsen van afval in de container, gaat een bedrag van deze rekening af, overeenkomstig de afvalsoort en het gewicht. Hoeveel geld er op je rekening staat en de historiek van je ingezamelde afval kan je online bekijken via http://wipe.ecowaste.ch/#wezembeek-oppem Hiervoor maak je best gebruik van Google Chrome.


Huishoudelijk afval mag enkel IN de containers. Afval plaatsen naast de MOLOK containers, in de straatvuilnisbakken of elders in uw buurt is verboden. Het wordt beschouwd als sluikstorten en beboet met sluikstortboetes.Voor meer inlichtingen over afval of over het aanvragen of opladen van de kaart, kan u contact opnemen met de technische dienst ( of 02 783 12 24). Tijdens de uren van de MOLOK-permanentie kan u telefonisch terecht op hetzelfde nummer.

Nuttige adressen
Recyclagepark

Kerkhofstraat 48
1970 Wezembeek-Oppem.

Openingsuren

Dinsdag, woensdag en vrijdag van 13 tot 19 uur
Zaterdag van 10 tot 17 uur

Toegang tot 15 minuten voor sluitingstijd

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV