Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

MKROS

Om zicht te krijgen op de hinder die de bevolking in Vlaanderen moet verduren en om de communicatie tussen de diensten op de verschillende bestuursniveaus te verbeteren, werd MKROS opgestart.

MKROS is de afkorting van “MilieuKlachten Registratie- en OpvolgingsSysteem” en is een onlinesysteem om milieuklachten te registreren en op te volgen. Concreet gaat het om een internettoepassing die de ingevoerde klachten naar de juiste overheidsdienst doorstuurt. Milieuambtenaren, politiediensten, milieu-inspecteurs, natuur- en boswachters, de brandweer, gezondheidsinspecteurs en andere diensten met toezichthoudende bevoegdheid kunnen de klacht in een centrale databank brengen en opvolgen.

Zelf kunt u geen klacht in het MKROS invoeren. Voor de registratie van een hinderklacht kunt u terecht bij het gemeentelijk meldpunt voor hinderklachten of bij de lokale politie.

Milieuklachten kunnen dus steeds doorgegeven worden aan de politiediensten, die langer bereikbaar zijn. De gegevens in verband met de klachten worden onderling uitgewisseld. Milieuklachten kunnen van uiteenlopende aard zijn:

  • algemene milieuvervuiling, bijvoorbeeld vervuiling van een beek;
  • hinder afkomstig van vergunningsplichtige inrichtingen (bedrijven), bijvoorbeeld lawaaihinder, geurhinder, vuile rook;
  • verboden handelingen, bijvoorbeeld verbranden van afval, lozen van chemicaliën in de riool.


Let op: klachten in verband met burenhinder horen alleen thuis bij de politie.
Contact
Klachten

(tijdens kantooruren)

( 02 783 12 66
+

(buiten kantooruren)

Politiezone Wokra

(
02 766 18 18

 

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV