Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Ecoscore

De ecoscore: winst voor mens & milieuBegin volgend jaar vindt er weer een autosalon plaats. Misschien bent u al aan het dromen van een nieuwe wagen en plant u een aankoop. Sta er dan ook even bij stil dat het verkeer voor heel wat vervuiling zorgt. We kunnen als individu én als gezin zorgen voor minder luchtvervuiling en minder CO2-uitstoot door het openbaar vervoer of de fiets te nemen. Indien u toch de auto neemt, kunt u een milieuvriendelijkere rijstijl aannemen, maar u zou ook kunnen kiezen voor een milieuvriendelijke wagen.
Om te weten hoe een auto scoort op het vlak van milieu ontwikkelde de Vlaamse overheid de ecoscore. Die drukt voor elk wagentype en model de impact op het milieu en het klimaat uit in een cijfer van 0 tot 100. Hoe hoger de score, hoe milieuvriendelijker de wagen.

De ecoscore houdt niet alleen rekening met de uitstoot van CO2, dat als broeikasgas het klimaat beïnvloedt, maar ook met emissies die een negatieve impact hebben op de gezondheid zoals fijn stof en stikstofoxiden. De ecoscore houdt ook - maar in mindere mate - rekening met de geluidshinder.
Wanneer een voertuig lager dan 50 scoort, wordt dit als zeer milieuonvriendelijk beschouwd. Een score van meer dan 70 duidt op een milieuvriendelijke wagen.

De ecoscore van zowel nieuwe als oude voertuigen kunt u vinden op www.ecoscore.be. Zo kunt u auto's gemakkelijk onderling met elkaar vergelijken.

U kunt op deze website ook de brochure "De ecoscore, winst voor mens en milieu" downloaden waarin u een overzicht vindt van allerlei steunmaatregelen.

Verzamel dus alle gegevens over uw wagen en doe de test! Raadpleeg de site zeker voor u een nieuwe wagen koopt.

Meer info :  www.ecoscore.be

Contact
Milieudienst

Louis Marcelisstraat 134
1970 Wezembeek-Oppem

Nieuw adres vanaf 13/08/2018:
Witte-Dovenetellaan 1
1970 Wezembeek-Oppem


Openingstijden

maandag, woensdag en donderdag van 8u30 tot 11u45

Medewerkers

Bart Fillé
Milieuambtenaar
02 783 12 66


GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV