Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Overheid en bedrijven

Financiering van je bedrijfHet is voor bedrijven niet eenvoudig om een volledig beeld te krijgen van de Vlaamse overheidsmaatregelen rond financiering. Daarom heeft het Agentschap Ondernemen een overzichtelijke brochure gemaakt.

De Vlaamse Regering zal binnenkort twee nieuwe maatregelen lanceren om financiering van bedrijven te ondersteunen: de waarborgverlening voor overbruggingsfinancieringen en de uitbreiding van de win-winlening. De nieuwe brochure biedt een overzicht van zowel de nieuwe als de bestaande maatregelen op het gebied van financiering.

In deel één van de brochure staat een overzicht van de financieringsbronnen waarover bedrijven beschikken en hoe de overheid daarop kan inspelen, met enkele tips waarop gelet moet worden bij contact met de bank. Deel twee bevat informatiefiches van alle overheidsmaatregelen om financiering gemakkelijker te maken. Daarenboven is een praktische checklist opgenomen voor de opmaak van een kredietdossier en wordt achtergrondinformatie gegeven over de invloed van de Bazel II-normen op de houding van de banken.

De brochure kan gratis gedownload worden van de website van het Agentschap Ondernemen www.agentschapondernemen.be (rubriek ‘publicaties: financiering en steunmaatregelen’). Gedrukte exemplaren kunnen besteld worden bij de provinciale diensten van het Agentschap Ondernemen. De coördinaten vindt u op de website onder de rubriek ‘over ons’.

Bel gratis 0800 20 555 voor meer informatie of stuur een e-mail naar


Contact

 

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV