Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Cultuurverenigingen

Wenst u de lijst van de Franstalige verenigingen te raadplegen, klik dan op de taalkeuzeknop FR
Cultuur
Cultuurraad Wezembeek-Oppem - Bos van Houthulstlaan 23  (1970 Wezembeek-Oppem)
De Cultuurraad van Wezembeek-Oppem overkoepelt een veertigtal verenigingen met een hoofdzakelijk Nederlandstalige werking. Bij onze Cultuurraad zijn niet enkel socio-culturele verenigingen aangesloten maar ook jeugd- en sportverenigingen. Als Cultuurraad organiseren we enkele jaarlijks terugkerende activiteiten: o Omstreeks 9 mei organiseren we een Europees feest, telkens met een ander partnerland o Begin juli organiseren we een ‘Vlaamse Week’ met als klap op de vuurpijl een groots vuurwerk zaterdagavond voor de Vlaamse feestdag o Eind september – begin oktober organiseren we de ‘Herfstfeesten’. Gedurende een periode van drie weken organiseren vele van onze verenigingen activiteiten die ook bedoeld zijn voor niet-leden.
Davidsfonds - Pleinlaan 69 A (1970 Wezembeek-Oppem)
Davidsfonds Wezembeek-Oppem brengt mensen dichter bij cultuur. Onze afdeling is reeds heel wat jaren actief te Wezembeek-Oppem. Ieder jaar organiseert de bestuursploeg smaakvolle, laagdrempelige, kwaliteitsvolle activiteiten voor de inwoners van onze gemeente. Deze activiteiten organiseren we zelf of in samenwerking met het Gemeenschapscentrum De Kam of met andere verenigingen. Ons jaarprogramma kan je vinden op onze website, onder activiteiten. Davidsfonds Wezembeek-Oppem, een vaste (meer)waarde in het culturele landschap
Erfgoed Wezembeek-Oppem - Bosweg 33  (1970 Wezembeek-Oppem)
Erfgoed Wezembeek-Oppem vzw is een vereniging, bestaande uit een tiental vrijwilligers, die als doel heeft het erfgoed van de gemeente Wezembeek-Oppem veilig te stellen en te bewaren. Dit doet ze zowel op cultureel, landschappelijk, als bouwkundig vlak. Onderzoek naar de geschiedenis van onze gemeente en het sensibiliseren van de bevolking ter bescherming van het gemeentelijk en familiaal erfgoed behoren tevens tot haar doelstellingen Onze vereniging verzamelt informatie, documenten, foto’s, films en allerlei materiaal aangaande onze gemeente. Deze worden geklasseerd, gearchiveerd en veilig opgeborgen. Foto’s en documenten die wij mogen ontlenen, worden gescand en aan onze collectie toegevoegd. De originele documenten worden terugbezorgd aan de eigenaars. Ons beeldarchief (foto’s, plannen, schetsen, landkaarten, enz…) bevat momenteel meer dan 10.000 bestanden. Ons doel is ook om zo veel mogelijk informatie te delen met de inwoners en liefhebbers van onze gemeente. Dit doen we door het organiseren van tentoonstellingen en sinds kort ook via onze Facebookpagina: Erfgoed Wezembeek-Oppem VZW. Bestuursleden: Jan Walraet (Voorzitter) Marcel Croon (Ondervoorzitter) Véronique Spans (Secretaris) Annie Vanderborght (Penningmeester) Luc Viaene (Bestuurder - Beeldarchief) Thierry De Moor (Bestuurder - ICT) Luc De Vogelaere (Bestuurder)
K.V.V. Pels & Pluim W.O. - Marmotlaan 9  (1970 Wezembeek-Oppem)
Les Amis de Bourgogne - Beekstraat   (1970 Wezembeek-Oppem)
Wij zijn een vereniging van- en voor liefhebbers van bourgognewijnen en zijn reeds twee en twintig jaar actief. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een 20-tal enthousiaste « Bourguignons » komende vanuit de vier windstreken van onze Vlaamse provincie... (lees meer)
Natuurpunt afdeling Wezembeek-Oppem - Bos van Houthulstlaan 23  (1970 Wezembeek-Oppem)
Toneelgroep De Morgenster -    (1970 Wezembeek-Oppem)
Al 90 jaar vermaakt het gezelschap het publiek van Wezembeek-Oppem en omstreken met haar toneelstukken.
vzw Het Anker, Vereniging voor Heemkunde - Jan Baptist De Keyzerstraat 108  (1970 Wezembeek-Oppem)
| 1 |
 1/1
Contact

 

Aanmelden

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV