Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Koninklijke Sportclub Sprint Wezembeek-Oppem vzw

Voorstelling
 
Wij zijn, sinds 1956, een wielerclub uit Wezembeek-Oppem, Vlaams-Brabant, aangesloten bij de KBWB - Wielerbond Vlaanderen, met het nummer 265, met als doel het bevorderen in het algemeen van de sport in onze gemeente, meer in het bijzonder door het inrichten van wielerwedstrijden, waardoor de jeugd kansen geboden worden om de wielersport te beoefenen. Onze club is ook aangesloten bij de Culturele Raad en de Sportraad van Wezembeek-Oppem.

"De Sprint", zoals onze vereniging in de volksmond genoemd wordt, is momenteel, na het stopzetten van zijn activiteiten door de andere wielerclub uit de gemeente, nl. "De Sportvrienden", de enige overblijvende actieve wielerclub in Wezembeek-Oppem. Hierdoor blijft er jaarlijks maar 1 wielergebeuren meer over in onze gemeente, weliswaar het Kampioenschap van Vlaams-Brabant voor Elite z/c en Beloften. Het is te betreuren dat slechts deze ene wedstrijd overblijft, als we denken aan de rijke wielergeschiedenis in onze gemeente, met wegwedstrijden voor verschillende jeugdkategorieën en beroepsrenners, en ook veldritten.

KSC Sprint doet al het mogelijke om toch iets van deze rijke wielertraditie in stand te houden, maar het blijft moeilijk, daar zijn we eerlijk in, wegens het beperkt aantal medewerkers, de actuele verkeerssituatie en eerder beperkte interesse bij een deel van de bevolking (en aanvaarding van enige hinder).

Maar u kan ons steunen, als lid, als bestuurslid, als medewerker bij de organisatie of praktische voorbereiding van de koers, zelfs als sponsor !

Geïnteresseerd ? Aarzel niet, meldt u met de formulieren op onze website,of mail of bel één van de bestuursleden waarvan u de coördinaten eveneens op onze website kan terugvinden.

Steeds WELKOM !!!
 
Contact(en):
Vogels Louis 
Erpestraat 34  | 3070 Kortenberg
Tel:  02/305.89.42 - GSM: 0486/30.27.75 
Claes Herman 
   | 1970 Wezembeek-Oppem
Tel:  02/782.08.94 

Verenigingen

Wenst u de lijst van de Franstalige verenigingen te raadplegen, klik dan op de taalkeuzeknop FR hierboven.
Nederlandstalige Verenigingen
Aerobic's Club - Astridlaan 85  (1970 Wezembeek-Oppem)
Aikido Bushido Club  -    ( )
Lesuren: Kinderen : woensdag van 15u tot 18u Volwassenen: dinsdag en/of vrijdag van 20u tot 22u
AWACSS vzw -    (1970 Wezembeek-Oppem)
Association of Wezembeek-Oppem against Aircraft Contraventions to Silence and Security... (lees meer)
Brussels Badminton International - Astridlaan  85  (1970 Wezembeek-Oppem)
Badmintonclub Wezembeek-Oppem, vroeger gekend als WOBAD.
Chiro Berkenbloesem -    (1970 Wezembeek-Oppem)
Chiro Berkenbloesem is de plaatselijke chiro van Wezembeek-Oppem. Alle kinderen tussen 6 en 18 jaar zijn welkom!
Cultuurraad Wezembeek-Oppem - Bos van Houthulstlaan 23  (1970 Wezembeek-Oppem)
De Cultuurraad van Wezembeek-Oppem overkoepelt een veertigtal verenigingen met een hoofdzakelijk Nederlandstalige werking. Bij onze Cultuurraad zijn niet enkel socio-culturele verenigingen aangesloten maar ook jeugd- en sportverenigingen. Als Cultuurraad organiseren we enkele jaarlijks terugkerende activiteiten: o Omstreeks 9 mei organiseren we een Europees feest, telkens met een ander partnerland o Begin juli organiseren we een ‘Vlaamse Week’ met als klap op de vuurpijl een groots vuurwerk zaterdagavond voor de Vlaamse feestdag o Eind september – begin oktober organiseren we de ‘Herfstfeesten’. Gedurende een periode van drie weken organiseren vele van onze verenigingen activiteiten die ook bedoeld zijn voor niet-leden.
Davidsfonds - Pleinlaan 69 A (1970 Wezembeek-Oppem)
Davidsfonds Wezembeek-Oppem brengt mensen dichter bij cultuur. Onze afdeling is reeds heel wat jaren actief te Wezembeek-Oppem. Ieder jaar organiseert de bestuursploeg smaakvolle, laagdrempelige, kwaliteitsvolle activiteiten voor de inwoners van onze gemeente. Deze activiteiten organiseren we zelf of in samenwerking met het Gemeenschapscentrum De Kam of met andere verenigingen. Ons jaarprogramma kan je vinden op onze website, onder activiteiten. Davidsfonds Wezembeek-Oppem, een vaste (meer)waarde in het culturele landschap
Erfgoed Wezembeek-Oppem - Bosweg 33  (1970 Wezembeek-Oppem)
Erfgoed Wezembeek-Oppem vzw is een vereniging, bestaande uit een tiental vrijwilligers, die als doel heeft het erfgoed van de gemeente Wezembeek-Oppem veilig te stellen en te bewaren. Dit doet ze zowel op cultureel, landschappelijk, als bouwkundig vlak. Onderzoek naar de geschiedenis van onze gemeente en het sensibiliseren van de bevolking ter bescherming van het gemeentelijk en familiaal erfgoed behoren tevens tot haar doelstellingen Onze vereniging verzamelt informatie, documenten, foto’s, films en allerlei materiaal aangaande onze gemeente. Deze worden geklasseerd, gearchiveerd en veilig opgeborgen. Foto’s en documenten die wij mogen ontlenen, worden gescand en aan onze collectie toegevoegd. De originele documenten worden terugbezorgd aan de eigenaars. Ons beeldarchief (foto’s, plannen, schetsen, landkaarten, enz…) bevat momenteel meer dan 10.000 bestanden. Ons doel is ook om zo veel mogelijk informatie te delen met de inwoners en liefhebbers van onze gemeente. Dit doen we door het organiseren van tentoonstellingen en sinds kort ook via onze Facebookpagina: Erfgoed Wezembeek-Oppem VZW. Bestuursleden: Jan Walraet (Voorzitter) Marcel Croon (Ondervoorzitter) Véronique Spans (Secretaris) Annie Vanderborght (Penningmeester) Luc Viaene (Bestuurder - Beeldarchief) Thierry De Moor (Bestuurder - ICT) Luc De Vogelaere (Bestuurder)
Fit & Gezond Heren - Albertlaan 44  (1970 Wezembeek-Oppem)
Iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur voor een algemeen gevoel van fitheid. Ontdek meer op: https://www.youtube.com/watch?v=3M7GYqeWBZQ
Huiswerk Huis -    ( )
ITF IN NAE OPPEM - Astridlaan 85 Zaal5 (1970 Wezembeek-Oppem)
Taekwondo in de sporthal
Jeugdhuis Merlijn v.z.w.  - Kerkhofstraat 54  (1970 Wezembeek-Oppem)
Zoals jullie kunnen afleiden uit onze naam zijn we dus het Jeugdhuis van Wezembeek-Oppem. Ben je 16 jaar of ouder zijn ben je steeds welkom bij ons. Wij willen de kans bieden aan iedereen om een leuke avond te hebben in ons jeugdcafé of gedurende onze activiteiten.
K.V.V. Pels & Pluim W.O. - Marmotlaan 9  (1970 Wezembeek-Oppem)
Kick Off Girls Wokra - Astridlaan 59  (1970 Wezembeek-Oppem)
Kind en Gezin : consultatiebureau voor het jonge kind St. Michiel - Passionistenoord 2 01 (1970 Wezembeek-Oppem)
Het consultatiebureau verwelkomt jonge gezinnen met kinderen van 0 tot 2,5 jaar. Alle consulten zijn gratis en gaan door na afspraak op het nummer 078 150 100. (klik op de link voor meer informatie)
Koninklijke Sportclub Sprint Wezembeek-Oppem vzw - Beekstraat 172  (1970 Wezembeek-Oppem)
Wij zijn, sinds 1956, een wielerclub uit Wezembeek-Oppem, Vlaams-Brabant, aangesloten bij de KBWB - Wielerbond Vlaanderen, met het nummer 265, met als doel het bevorderen in het algemeen van de sport in onze gemeente...
Krav Maga IKM Wezembeek-Oppem  - Astridlaan 85  (1970 Wezembeek-Oppem)
Lessen voor volwassenen: nooit te laat om te leren zichzelf te verdedigen! Maak kennis met de beste zelfverdedigingstechniek ter wereld.
Les Amis de Bourgogne - Beekstraat   (1970 Wezembeek-Oppem)
Wij zijn een vereniging van- en voor liefhebbers van bourgognewijnen en zijn reeds twee en twintig jaar actief. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een 20-tal enthousiaste « Bourguignons » komende vanuit de vier windstreken van onze Vlaamse provincie... (lees meer)
Marmot Plus - Astridlaan 59  (1970 Wezembeek-Oppem)
zaalvoetbal veteranen
Natuurpunt afdeling Wezembeek-Oppem - Bos van Houthulstlaan 23  (1970 Wezembeek-Oppem)
OKRA - Astridlaan 23 53 (1970 Wezembeek-Oppem)
OKRA-Sport - Astridlaan 23 53 (1970 Wezembeek-Oppem)
Oud-leiding Chiro Oppem - Bauwenberg 23  (1970 Wezembeek-Oppem)
Running Club WO -    (1970 Wezembeek-Oppem)
Samen recreatief sporten …een vervolg van een start-to-run initiatief!
Speelplein De Pagadder!vzw ontvangt alle kindjes van 2,5 tot en met 12 jaar uit Wezembeek-Oppem en omstreken. En dat tijdens de eerste 3 weken van augustus. Locatie: Gemeentelijke Basisschool 'De Letterbijter' Louis Marcelisstraat 134 En dat tijdens de eerste 3 weken van augustus. Locatie: Gemeentelijke Basisschool 'De Letterbijter' Louis Marcelisstraat 134 1970 Wezembeek - Oppem
Toneelgroep De Morgenster -    (1970 Wezembeek-Oppem)
Al 90 jaar vermaakt het gezelschap het publiek van Wezembeek-Oppem en omstreken met haar toneelstukken.
Vissersclub De Warande - Kerkhofstraat   (1970 Wezembeek-Oppem)
vzw Geronto asbl - Jan Baptist De Keyzerstraat 35  (1970 Wezembeek-Oppem)
GERONTO is de naam van de vereniging zonder winstoogmerken die op 24 oktober 1994 werd gesticht om, zoals haar statutaire doelstelling het oplegt, in onze gemeente de bejaardenzorg in al zijn vormen te steunen en te bevorderen.
vzw Het Anker, Vereniging voor Heemkunde - Jan Baptist De Keyzerstraat 108  (1970 Wezembeek-Oppem)
W. Ring -    ( )
Wezembeek-Ring VZW - Hertogenlaan 112  (1970 Wezembeek-Oppem)
W.RING is een VZW tot verdediging van de omwonende slachtoffers van hinder, in het bijzonder de geluidshinder, veroorzaakt door de Ring. Haar actie bezorgt de overheden gevoelig te maken en zelfs te dwingen om op te treden en aldus de negatieve gevolgen op hun gezondheid en eigendom te beperken.
WOKRA BUSINESS -    ( )
Handelsvereniging
Ziekenzorg Wezembeek-Oppem - Jan Baptist De Keyzerstraat 122 A (1970 Wezembeek-Oppem)
ZVK Racing Utax Wezembeek-Oppem - Mechelsesteenweg 209  (1970 Wezembeek-Oppem)
| 1 |
 1/1
Contact

 

Aanmelden

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV