Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Uw idee telt mee! Burgerideeën op idee-wo.be

Denkt u als inwoner graag mee over het lokale beleid? Denkt u graag mee over bepaalde thema’s? Geeft u graag een mening? Hebt u een goed idee of voorstel om Wezembeek-Oppem nog mooier en/of beter te maken? Dan bent u welkom op idee-wo.be, het online burgerparticipatieplatform van gemeente Wezembeek-Oppem dat op 4 januari 2019 gelanceerd werd. Registreer op het platform idee-wo.be via desktop, tablet of smartphone. Het kan ook zeer gemakkelijk via een Facebook- of Google-account.

Idee-wo.be is een nieuw burgerparticipatieplatform dat de gemeente lanceerde in samenwerking met CitizenLab. Via deze gebruiksvriendelijke online tool, kan iedereen zijn of haar ideeën of voorstellen lanceren. Het platform is geen klachtenbank, maar een middel om een constructieve dialoog aan te gaan en samen te bouwen aan een betere gemeente. Voor een melding (Een stoeptegel die verzakt is, een omgevallen verkeersbord of boom, enz. ) kan u terecht op ons online meldingsformulier.


Ideebox
De ideebox wordt regelmatig afgesloten zodat de gemeente de ideeën kan verwerken en evalueren. Natuurlijk zal/kan niet ieder voorstel uitgevoerd kunnen worden, maar elk idee wordt gelezen en geëvalueerd op basis van een aantal criteria (prioriteit, haalbaarheid, kost, enz.). Wanneer de ideebox gesloten is, kan u de voorstellen nog raadplegen, maar is het tijdelijk niet meer mogelijk om een nieuw idee te publiceren, erop te reageren of te stemmen.


Fietsmobiliteitsbevraging
Tot eind februari 2019 kon u op idee-wo.be deelnemen aan een fietsmobiliteitsbevraging. We polsten naar uw mening over fietsboxen en deelfietsen. Nieuwsgierig naar de resultaten? Neem alvast een kijkje in deze samenvattende nota.


Garage Sale
Dankzij een idee van een inwoner organiseert de gemeente nu jaarlijks in het voorjaar een Garage Sale. Dit was het eerste idee dat concreet werd uitgevoerd door het gemeentebestuur.
Contact

 

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV