Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

intergemeentelijke samenwerking

Afgevaardigden

Lijst gemeentelijke afgevaardigden samenwerkingsverbanden.Een intercommunale in België is een vereniging van twee of meer gemeenten met als doel taken van gemeenschappelijk belang te realiseren, vaak op het gebied van nutsvoorzieningen (elektriciteit, gas, water, televisiedistributie), huisvuilverwerking, sociale huisvesting, streekontwikkeling, enz.

Sedert medio 2001 gebruikt men voor de samenwerkingsverbanden van gemeenten waarvan het gehele ambtsgebied binnen de grenzen van het Vlaamse Gewest valt niet meer de term "intercommunale" maar wordt de term "intergemeentelijke samenwerking" gebruikt. Een aantal van deze intergemeentelijke samenwerkingsverbanden behielden in hun benaming het woord intercommunale.

Het takenpakket van de gemeente is enorm uitgebreid en complex geworden. Bovendien zijn er ook opdrachten en projecten die de gemeentegrenzen overschrijden en financieel onhaalbaar zijn. Om deze te kunnen realiseren, wordt een ruimer samenwerkingsverband tussen de verschillende gemeenten (intercommunales) opgericht. 

Contact

 

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV