Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Eensluidend verklaard afschrift

De federale uitvoerende overheid, gemeenschappen en gewesten mogen in hun procedures voortaan geen voor éénsluidend verklaarde kopiëen meer vragen aan burgers en ondernemers die door het gemeentebestuur voor éénsluidend moeten worden verklaard.

Een officiële stempel van de gemeente waardoor de kopie dezelfde bewijskracht krijgt als het originele document hoeft dus niet meer. Een goed leesbare kopie volstaat.

Bij twijfel over de echtheid van het document kan de ambtenaar het origineel opvragen bij de burger of ondernemer of eventueel de geldigheid controleren bij de uitgever van het origineel.

In uitzonderlijke gevallen zal een éénsluidend verklaring toch nog nodig zijn.  Zoals bijvoorbeeld voor kopiëen die bezorgd moeten worden aan een privépersoon, een onderneming, een buitenlandse overheid, het parlement of een rechtbank.  In deze gevallen zullen wij je deze uiteraard nog afleveren.

De referentiesite voor alles met betrekking tot de afschaffing van de éénsluidend verklaring : www.eensluidendverklaring.be
Contact
Dienst Burgerzaken
Nieuw adres:
Witte-Dovenetellaan 3
1970 Wezembeek-Oppem
tel.: 02  783 12 11
fax: 02  783 12 53
*


Openingsuren

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV