Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Parkeerverbodsborden en andere signalisatie

 

   Wanneer u verhuist, een levering verwacht of plaats moet vrijhouden voor een container, gaat dit meestal gepaard met het plaatsen van een parkeerverbod.

Aangezien de verkeerswetgeving vereist dat parkeerverbodsborden minimum 48u op voorhand geplaatst worden, dient de aanvraag bij de technische dienst minimum 5 werkdagen op voorhand te gebeuren (per e-mail, telefoon of per fax).

Uw tijdige aanvraag wordt onmiddellijk behandeld door de technische dienst, met als eerste stap het bekomen van de toelating van de politie. Daarna volgt de betaling aan het loket van de technische dienst, contant of met Bancontact.

Vooraleer de technische dienst kan overgaan tot de effectieve plaatsing van het door u aangevraagde parkeerverbod moeten de toelating van de politie en de betaling geregeld zijn.

Voor het indienen van een aanvraag of voor meer informatie, kan u de technische dienst bereiken via telefoon op 02 783 12 21 of via e-mail: 
Openingsuren van het loket : maandag, woensdag en donderdag van 08u30 tot 11u45.

Kosten

De kosten voor het plaatsen en verwijderen van signalisatie beginnen bij een basisbedrag van 50 EUR. Voor dit bedrag kan u maximum 8 stuks signalisatie ontlenen voor een periode van maximum 5 dagen, deze periode begint te lopen de dag voor de ingang van het parkeerverbod.

Overschrijdt u deze periode van 5 dagen, dan betaalt u 5 EUR per stuk, per extra dag.

Hebt u meer dan 8 stuks signalisatie nodig, dan betaalt u per bijkomend stuk 5 EUR per dag per stuk bij, ook wanneer u binnen de periode van 5 dagen blijft.

Opmerking: de plaatsing van signalisatie is GRATIS voor de door de gemeente erkende verenigingen.

Waarborg

In elk geval wordt er een waarborg van 100 EUR gevraagd. Deze wordt teruggestort op uw bankrekening, op voorwaarde dat het personeel van de gemeente na afloop alle gehuurde signalisatie in goede staat en volledig heeft kunnen recupereren.

Huurt u meer dan 8 stuks, dan komt er per extra ontleend stuk telkens 25,00 EUR waarborg bij.
Parkeerverbodsborden moeten altijd door gemeentepersoneel geplaatst worden.

Andere signalisatie dan parkeerverbodsborden die u wenst te huren, kan ook zelf afhalen, en terugbrengen, op de gemeentelijke loods (Kerkhofstraat 48). In dat geval wordt enkel de prijs per stuk en per dag aangerekend.

Wanneer u zelf de nodige signalisatie bezit (dit geldt ook voor parkeerverbodsborden), volstaat het dat u beschikt over de toelating van de politie.

Let op, plaats nooit signalisatie op het openbaar domein zonder toelating van de politie!Contact
Dienst wegen, verkeer en mobiliteit

Louis Marcelisstraat 134
1970 Wezembeek-Oppem
tel.: 02 783 12 11
fax: 02 783 12 53

Nieuw adres vanaf 13/08/2018:
Witte-Dovenetellaan 1
1970 Wezembeek-Oppem


Openingsuren

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV