Gemeente Wezembeek-Oppem
  • Terug naar startpagina
  • Print
  • Sitemap
  • Trefwoordenlijst
Share/Save/Bookmark

Archief nieuwsberichten

28/05/2020
Speeltuinen weer open Vanaf vandaag zijn de speeltuinen in onze gemeente weer open. U moet wel rekening houden met een aantal veiligheidsmaatregelen. ...(Meer info? Klik op de titel!)
27/05/2020
Nieuwe termijn openbaar onderzoek vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert een openbaar onderzoek over de vast te stellen inventaris van het bouwkundig erfgoed dat gelegen is in de provincie Vlaams-Brabant. Opmerkingen en bezwaren over feitelijkheden bezorgt u tot en met 18 juni 2020... (Meer info? Klik op de titel!)
26/05/2020
Status gratis mondmaskers: bellen of mailen hoeft niet meer Vandaag ontving onze gemeente de laatste bestelling mondmaskers. Onze medewerkers zijn alle pakketten aan het voorbereiden zodat elke inwoner vanaf 12 jaar zijn masker weldra in de bus ontvangt. U hoeft dus niet meer te bellen of te mailen om een exemplaar te ontvangen.
26/05/2020
Gemeentehuis maandag gesloten Het gemeentehuis is gesloten op maandag 1 juni 2020.
25/05/2020
Ons strijkatelier heropent de deuren Vanaf dinsdag 2 juni kunt u bij ons strijkatelier weer terecht. De medewerksters strijken uw was met veel zorg en met professionele apparatuur... (Meer info? Klik op de titel!)
25/05/2020
Brief omtrent gratis mondmaskers niet terecht in elke brievenbus Omwille van een fout bij Bpost kwam de informatie omtrent de gefaseerde verdeling van de mondmaskers niet bij alle inwoners terecht. 7 rondes werden niet uitgereikt. Lees hier de brief en ontdek wanneer en hoe u uw gratis mondmasker ontvangt… (Meer info? Klik op de titel!)
18/05/2020
De bibliotheek heropent op 19 mei! Vanaf dinsdag 19 mei opent de bibliotheek haar deuren weer.
16/05/2020
Gemeentehuis en bib donderdag en vrijdag gesloten Het gemeentehuis en de bib zijn gesloten op donderdag 21 en vrijdag 22 mei 2020. De bib is wel open op zaterdag 23 mei 2020.
15/05/2020
17 mei: Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie Het hijsen van de regenboogvlag dit weekend aan het gemeentehuis beklemtoont dat de holebi-en transgendergemeenschap een plaats heeft in onze gemeente... (Meer info? Klik op de titel!)
15/05/2020
Woontest 'Thuis in de Toekomst' verlengd tot en met 31 mei Door deze online woontest van de Vlaamse Overheid en de lokale besturen in te vullen, krijgt u al een exclusieve inkijk in het wonen van morgen én geeft u het gemeentebestuur meteen ook de nodige informatie over hoe u graag wilt wonen in de toekomst... (Meer info? Klik op de titel!)
15/05/2020
Heropstart verdeling van gratis bloemenzaad Door de maatregelen in verband met de coronacrisis liep de jaarlijkse actie “zaai een bloemenakker voor de wilde bijen” vertraging op. Vanaf nu kunt u de bloemenzaadjes weer gratis bij ons bekomen. Met dit zaad kunt u een bloementapijt zaaien en de bijen- en andere bestuiverspopulatie helpen… (Meer info? Klik op de titel!)
14/05/2020
Nog een paar dagen om u als verkoper in te schrijven voor de 'mega garage sale' Wegens corona werd de datum van het evenement verzet van zondag 7 juni naar zondag 5 juli. Schrijf u tot uiterlijk 17 mei in als verkoper voor 2de editie van de ‘mega garage sale’ en geef een 2de leven aan uw spullen... (Meer info? Klik op de titel!)
13/05/2020
Gratis mondmasker voor iedere inwoner vanaf 12 jaar De door het gemeentebestuur bestelde maskers worden vanaf deze week gefaseerd geleverd. Onze gemeentelijke diensten zullen instaan voor de bedeling aan huis. Ontdek hier hoe u uw mondmasker kan aanvragen... (Meer info? Klik op de titel!)
05/05/2020
Apothekers werken mee aan detectie van huiselijk geweld tijdens Corona Door de isolatiemaatregelen naar aanleiding van het COVID-19 virus, verwachten experten een stijging van het aantal gevallen van intrafamiliaal geweld. Lokale apothekers zijn, net als anders, laagdrempelig, goed bereikbaar, behoren tot essentiële dienstverlening en daarom goed geschikt als meldpunt. In de persnota vindt u een voorstel tot procedure om intrafamiliaal geweld te melden bij de apotheker... (Meer info? Klik op de titel!)
01/05/2020
Onze gemeente bestelt 12.000 stoffen mondmaskers via groepsaankoop Sinds de laatste Nationale Veiligheidsraad van 24 april krijgt onze gemeente heel wat vragen over het ter beschikking stellen van mondmaskers voor alle inwoners. In dit berichtje leest u een stand van zaken... (Meer info? Klik op de titel!)
22/04/2020
Annulatie invulsessies belastingaangifte In de huidige context van het coronavirus besloot het FOD Financiën alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangifte in de personenbelasting te annuleren, inclusief de sessies die in onze gemeente worden georganiseerd. Wie toch hulp wil bij het invullen, kan een telefonische afspraak maken... (Meer info? Klik op de titel!)
22/04/2020
Studiebeurzen: school- en academiejaar 2020-2021 De Commissie voor Studiebeurzenstichtingen van Brabant verleent jaarlijks aan jongeren en hun ouders steun door het toekennen van studiebeurzen. De aanvragen tot het verkrijgen van een of meer van de beurzen voor het school- en academiejaar 2020-2021 moeten voor 7 mei 2020 ingediend worden... (Meer info? Klik op de titel!)
21/04/2020
ELZ Druivenstreek lanceert actie ‘Kort parkeren in de zorg” Eerstelijnszone (ELZ) Druivenstreek wil in samenwerking met de lokale besturen en diverse beroepsgroepen uit de zorg- en welzijnssector, zorgverleners sneller aan een parkeerplaats helpen in deze Coronatijden. Via hun ‘zorgverleners welkom’-affiche roepen ze de inwoners van de verschillende gemeenten uit ELZ Druivenstreek op om zorgprofessionals tijdens de zorg te laten parkeren op hun privaatparking (privé-oprit, voor de garagepoort,…)... (Meer info? Klik op de titel!)
17/04/2020
Wezembeek-Oppem maakt mondmaskers Het OCMW en de gemeente zoeken vrijwilligers voor het maken van mondmaskers. Deelnemen kan door contact op te nemen met het OCMW per mail of telefonisch... (Meer info? Klik op de titel!)
17/04/2020
Steun de handelaars en zelfstandigen van Wezembeek-Oppem Ontdek hier de lijst met lokale handelaars die creatief aan de slag gaan in deze bijzondere tijden. In dit handig overzicht leest u of ze voortaan afhaling, levering of telefonische ondersteuning aanbieden... (Meer info? Klik op de titel!)
09/04/2020
Persmededeling SZC Van Helmont: satelliet Overijse geannuleerd Update 7 april 2020. Schakelzorgcentrum Van Helmont Vilvoorde. De nood aan extra COVID-19 bedden is groter dan die aan niet-COVID-19 bedden. Overijse en Vilvoorde bundelen nu de krachten voor het Schakelzorgcentrum Van Helmont... (Meer info? Klik op de titel!)
06/04/2020
Persmededeling: oprichting schakelzorgcentrum (SZC) Van Helmont Vilvoorde 6 april 2020. Van zodra de Vlaamse Regering het licht op groen zet, zullen de gemeenten die onder de eerstelijnszones BraViO, Grimbergen en Druivenstreek vallen over extra capaciteit beschikken voor COVID-19 en niet-COVID-19 patiënten... (Meer info? Klik op de titel!)
01/04/2020
Aanpassingen Omgevingsvergunningen ten gevolge van het coronavirus (COVID-19) De Vlaamse Regering heeft op 24 maart 2020 noodmaatregelen getroffen voor de omgevingsvergunningsprocedures. Wegens het coronavirus en de bijhorende veiligheidsmaatregelen is het volgen van de wettelijk bepaalde termijnen niet altijd haalbaar, en dit zou het correcte verloop van de vergunningsprocedure in het gedrang kunnen brengen... (Meer info? Klik op de titel!)
31/03/2020
Schrijf u nu in als verkoper voor de 'mega garage sale' Op zondag 7 juni gaat de 2de editie van de ‘mega garage sale’ door. Schrijf u tot uiterlijk 17 mei in als verkoper en geef een 2de leven aan uw spullen... (Meer info? Klik op de titel!)
30/03/2020
Partcipatietraject gemeentelijk mobiliteitsplan De komende maanden zet het gemeentebestuur zijn inspanningen verder om een nieuw mobiliteitsplan op te maken, in samenwerking met studiebureau Vectris. Het belangrijkste doel hiervan is om doordachte, duurzame en zachte mobiliteitsoplossingen uit te werken, met bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruiker. We betrekken u er graag bij...(Meer info? Klik op de titel!)
27/03/2020
Spanningen binnen uw gezin tijdens deze coronacrisis? Ontdek hier enkele tips van hulplijn 1712 om in tijden van corona om te gaan met conflicten binnen gezinnen. Deze hulplijn is er zowel voor minderjarigen als voor volwassenen die een vraag hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling… (Meer info? Klik op de titel!)
25/03/2020
Wezembeek-Oppem helpt! Naar aanleiding van het coronavirus hebben sommige inwoners door extra hulp nodig. Ook zien we een golf van solidariteit ontstaan in onze gemeente: vele inwoners willen zich als vrijwilliger opgeven. Voor hen voorziet onze gemeente het digitaal platform Helpper... (Meer info? Klik op de titel!)
21/03/2020
Oproep: help onze hulpverleners Hebt u thuis in een kast of een schuif nog mondmaskers liggen, veiligheidsmaskers, schorten, plastieken handschoenen, een beschermingspak of zelfs een labojas, ongebruikt en liefst in originele verpakking? Breng ze binnen bij het commissariaat van de WoKra ... (Meer info? Klik op de titel!)
16/03/2020
Gemeenteraad zonder publiek op 16 maart De zitting van de gemeenteraad van vanavond 16 maart gaat door. Conform de instructies van de federale overheid wordt de aanwezigheid beperkt tot de noodzakelijke personen, in casu de gemeenteraadsleden en de algemeen directeur. Aan het publiek wordt gevraagd om de zitting niet bij te wonen.
12/03/2020
Bepaal binnenkort zelf uw agenda! Vanaf 1 april 2020 werken de vreemdelingendienst en de burgerlijke stand nog enkel op afspraak. Hiermee willen we onze service nog beter afstemmen op de noden van onze burgers en tegemoet komen aan de vraag om zo efficiënt mogelijk geholpen te worden... (Meer info? Klik op de titel!)
10/03/2020
Bericht aan de bevolking over het Coronavirus (COVID-19) Ontdek hier het bericht aan de bevolking van Wezembeek-Oppem over het Coronavirus...(Klik op de titel!)
09/03/2020
Maart in de bib Kunst voor kinderen en jongeren, en de laatste aanwinsten... (Meer info? Klik op de titel!)
02/03/2020
Meld uw kind aan voor Nederlandstalig kleuter- en lager onderwijs Ouders kunnen hun kind tot en met 31 maart 2020 elektronisch aanmelden voor inschrijving in de basisschool van het Heilig Hartcollege, in de gemeentelijke basisschool De Letterbijter van Wezembeek-Oppem of in een Tervuurse basisschool... (Meer info? Klik op de titel!)
25/02/2020
Infoavond: sportinfrastructuur Sportpleinstraat Op dinsdag 3 maart om 20.30 uur organiseert de gemeente een infoavond over de plannen met betrekking tot de toekomstige invulling van de sportinfrastructuur in de Sportpleinstraat. Na de presentatie heeft iedereen de mogelijkheid om vragen te stellen... (Meer info? Klik op de titel!)
19/02/2020
Werken tramlijn 39: vervolg In 2019 is de MIVB gestart met de vervanging van de sporen van tramlijn 39 op het grondgebied van onze gemeente. Lees hierna welke werken vanaf 22 februari voorzien zijn en wat de gevolgen zijn voor zowel de reizigers als het autoverkeer... (Meer info? Klik op de titel!)
18/02/2020
Groenwerken langs R0 in Wezembeek-Oppem Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf woensdag 19 februari groenwerken uit langs de Brusselse ring (R0) in Wezembeek-Oppem. De groenwerken zijn nodig om nieuwe geluidsschermen te plaatsen langs de snelweg. De schermen zelf worden in de zomermaanden geplaatst... (Meer info? Klik op de titel!)
14/02/2020
Wordt uw kind 6 jaar in 2020? Dan hebben we goed nieuws! Ontvang tot 100 euro om uw kind te laten deelnemen aan de activiteiten van onze erkende verenigingen... (Meer info? Klik op de titel!)
13/02/2020
Eerstelijnszone Druivenstreek komt uit de startblokken Een eerstelijnszone is een geografisch afgebakend gebied gevormd door 1 of meerdere gemeenten. Onze eerstelijnszone bestaat uit de gemeenten Hoeilaart, Kraainem, Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem. Ze worden opgericht om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners beter op elkaar af te stemmen... (Meer info? Klik op de titel!)
12/02/2020
Noodnummers voortaan met keuzemenu Dinsdag 11 februari was het de Europese dag van het Alarmnummer 112. Het nummer 112 is gratis beschikbaar in ruim vijftig Europese landen en dit 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Naar aanleiding hiervan voerde België een keuzemenu in voor het noodnummer 112... (Meer info? Klik op de titel!)
11/02/2020
Thuis in de toekomst: doe de woontest Hoe wil u wonen in de toekomst? Met "Thuis in de Toekomst" lanceert de Vlaamse overheid een woontest die u laat stilstaan bij woonwensen en -uitdagingen. Vul de test in tot 31 maart 2020... (Meer info? Klik op de titel!)
06/02/2020
Februari in de bib Ontdek onze laatste aanwinsten... (Meer info? Klik op de titel!)
24/01/2020
Vacatures bij de gemeente We zoeken een bibliothecaris en maatschappelijke werk(st)ers... (Klik op de titel voor meer informatie)
20/01/2020
Extra toelichting aanleg hockeyveld We vernemen dat sommige inwoners, meer bepaald de inwoners van de Sportpleinstraat, zich zorgen maken over de plannen om op de bewuste plek een hockeyclub te installeren. Daarom vindt u hierna wat bijkomende informatie in dit verband... (Meer info? Klik op de titel!)
20/01/2020
Nieuwe bewonerskaart 2020 Woont u in de blauwe zone van Wezembeek-Oppem? Vraag dan tijdig uw nieuwe bewonerskaart 2020 aan… (Meer info? Klik op de titel!)
02/01/2020
Campagneweekend Vredeseilanden Op 10, 11 en 12 januari organiseert Rikolto België vzw (het vroegere Vredeseilanden) haar jaarlijkse campagne met de hulp van talrijke vrijwilligers... (Meer info? Klik op de titel !)
31/12/2019
Een knallende eindejaar zonder vuurwerk Zin om zelf vuurwerk af te steken tijdens uw eindejaarsfeestje? Bedenk dan eerst dat het verboden is sinds dit jaar. De brandweer legt uit waarom dat zo is... (Meer info? Klik op de titel!)
31/12/2019
Aanwinsten in de bib Ontdek onze aanwinsten... (Meer info? Klik op de titel!)
23/12/2019
Overlijden Jan Pollaris Met veel droefheid vernemen we het overlijden van gemeenteraadslid Jan Pollaris. Sinds 2001 zetelde hij in de gemeenteraad waar hij zich ten volle inzette voor de inwoners van onze gemeente. Het gemeentebestuur en het personeel betuigen hun oprechte deelneming aan de familie en vrienden.
19/12/2019
Opstart politieassociatie NORA Op 6 december 2019 werd de raamovereenkomst ter oprichting van de politieassociatie Noordoostrand (NORA) plechtig ondertekend door de burgemeester-voorzitters en korpschefs van de politiezones Grimbergen, KASTZE, KLM, WOKRA, VIMA en Zaventem... (Meer info? Klik op de titel!)
12/12/2019
Schrijfmarathon in de bib! Ieder jaar in december, organiseert Amnesty International de Schrijfmarathon. Dit jaar gaat de gemeente verder dan alleen het promoten van het evenement, ze organiseert haar eigen Schrijfmarathon in de openbare gemeentelijke bibliotheek. Want brieven veranderen mensenlevens en helpen onrecht de wereld uit... (Meer info? Klik op de titel!)
04/12/2019
December en januari in de bib Literaire prijzen 2019 en laatste aanwinsten... (Meer info? Klik op de titel!)
27/11/2019
Maakt u mee de ruimte voor Vlaams-Brabant? Het beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant is in opmaak! De provincie werkt aan een nieuwe visie op de ruimtelijke ontwikkeling van wonen, werken en leven en u kan ook uw mening geven... (Meer info? Klik op de titel!)
26/11/2019
Herstelling verwarming sporthal 3-4-5 december Op 3, 4 en 5 december zullen er noodzakelijke herstellingswerken gebeuren aan de verwarming van de sporthal. De sporthal blijft open, maar er zal op deze 3 dagen geen verwarming en geen warm water zijn (Meer info? Klik op de titel!)
18/11/2019
Deze week zetten we de afvalophalers in de bloemetjes Van 18 tot 24 november is het week van de afvalophaler! Vindt u ook dat afvalophalers en recyclageparkwachters respect verdienen? Dat kan u tonen door hoffelijk te zijn en uw afval correct aan te bieden... (Meer info? Klik op de titel!)
15/11/2019
Opgelet: illegale website strafregister.be De website strafregister.be helpt mensen tegen betaling aan een uittreksel uit het strafregister. Dit is echter een gratis dienst die elk gemeentebestuur aanbiedt. Laat u niet misleiden… (Meer info? Klik op de titel!)
15/11/2019
Werken kruispunt Mechelsesteenweg met Leopold III Laan Op 20, 21 en 22 november voert het agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de Mechelsesteenweg kruispunt met de Leopold III Laan in Wezembeek-Oppem. Op de Mechelsesteenweg blijft doorgaand verkeer mogelijk, maar er kan niet worden afgeslagen in de Leopold III Laan... (Meer info? Klik op de titel!)
12/11/2019
Wintertips van De Watergroep Nu de winter voor de deur staat, informeert De Watergroep graag over wat klanten kunnen doen om hun waterleiding te beschermen tegen de vrieskou. Lees de tips… (Meer info? Klik op de titel!)
08/11/2019
Herdenking Wapenstilstand Op 8 november herdacht onze gemeente de Wapenstilstand samen met de Oudstrijders sectie Wezembeek-Oppem, een detachement van de Militaire Politie en de kinderen van de scholen uit de gemeente ... (Meer weten? Klik op de titel!)
07/11/2019
Sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2020 Normaal gezien liep de sloop- en heropbouwpremie af voor sloop- en heropbouwvergunningen, aangevraagd na 31 oktober 2019. Misschien liet uw bouwheer deze premie aan zich voorbijgaan omdat hij deze deadline niet haalde? Goed nieuws dan... (Meer info? Klik op de titel)
07/11/2019
Nieuwe wetgeving wegwerpbekers vanaf 2020 Op 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een nieuwe regelgeving goed met betrekking op cateringmateriaal. De nieuwe wetgeving ontmoedigt wegwerpverpakkingen voor drank op evenementen en zet zo een nieuwe stap in het duurzaam maken van evenementen. Deze nieuwe wetgeving heeft gevolgen voor... (Meer info? Klik op de titel!)
31/10/2019
November in de bib Ontdek onze aanwinsten... (Meer info? Klik op de titel!)
31/10/2019
Omleiding bus 76 vanaf 04/11/2019 Naar aanleiding van de bouw van een nieuwe dorpskern zal bus 76 omgeleid worden vanaf maandag 04/11/2019 om 8.00 uur... (Meer info? Klik op de titel!)
29/10/2019
Nieuwe dorpskern: werfinstallatie vanaf 4 november Op maandag 4 november start de bouw van het Nieuw Administratief Centrum (NAC), de gemeentelijke bibliotheek, het nieuwe gebouw voor de Nederlandstalige gemeentelijke basisschool “De Letterbijter” en een ondergrondse parking... (Meer info? Klik op de titel!)
28/10/2019
Wachtdienstregeling kerkhof in de week van Allerheiligen Begin november wordt het kerkhof (gelegen Kerkhofstraat 50) in onze gemeente drukker bezocht. Plant u ook een bezoek, dan moet u dit weten... (Meer info? Klik op de titel!)
25/10/2019
Op 31 oktober is het Halloween Om de kinderen uit uw wijk te tonen dat u wat lekkers voor hen hebt klaarstaan, kunt u deze tekening zichtbaar aan of rond uw woning hangen. Zo weten de heksen, spookjes of rare wezens uit uw buurt bij wie ze het best kunnen aanbellen... (Meer info? Klik op de titel!)
24/10/2019
Wezembeek-Oppem engageert zich voor het klimaat Op vrijdag 18 oktober tekende Wezembeek-Oppem, samen met 63 andere Vlaams-Brabantse gemeenten, een nieuw Klimaatengagement. Hiermee spreken ze, samen met de provincie Vlaams-Brabant, Haviland en Interleuven, hun ambitie voor het klimaat uit... (Meer info? Klik op de titel!)
18/10/2019
Tijdelijke pendelbus en haltes tijdens de werken tramlijn 39 Van maandag 28/10/2019 tot en met zaterdag 21/12/2019, zal het tramverkeer lijn 39 tussen de haltes Stokkel en Ban-Eik deels onderbroken worden omwille van werken. De werken zullen in twee fases gebeuren... (Meer info? Klik op de titel!)
18/10/2019
De Grote Kleine Elektro Strijd Uw klein elektro is nu uitzonderlijk geld waard, en wel voor Rode Neuzen Dag… (Meer info? Klik op de titel!)
14/10/2019
Provinciale groepsaankopen Koop uw zonnepanelen, dak en/of muurisolatie of ramen bij lokale aannemers, aan scherpe prijzen. Grijp de kans om uw woning nog beter te isoleren en uw wooncomfort te laten stijgen. Kom vrijblijvend naar de infosessie op 24 oktober in onze gemeente... (Meer info? Klik op de titel!)
14/10/2019
Nationale actiedag tegen woninginbraken Samen maken we het verschil! Op www.1dagniet.be ontdekt u nuttige preventietips tegen inbraak... (Meer info? Klik op de titel!)
11/10/2019
Herfst in de bib Vluchtelingen: themafolder en aanwinsten... (Meer info? Klik op de titel!)
07/10/2019
17.10 Dag tegen Kanker - 20ste editie Op 17 oktober verbindt het gele lintje ons in de strijd tegen kanker #dagtegenkanker...(Meer info? Klik op de titel!)
03/10/2019
BrailleTech hulpmiddelenbeurs Blind of slechtziend? Ontdek oplossingen die uw leven kunnen vergemakkelijken! Van 17 tot 19 oktober kan u ze vergelijken en testen bij de Brailleliga ... (Meer info? Klik op de titel!)
03/10/2019
Resultaten test BE-Alert Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we u graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente vandaag BE-Alert. Benieuwd naar de resultaten? Klik op de titel!
02/10/2019
Spreuken in het straatbeeld Op 10 oktober wordt geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. Naar aanleiding hiervan zet onze gemeente, onder het motto “samen veerkrachtig”, van 1 tot 10 oktober in op dit levensbelangrijke thema... (Meer info? Klik op de titel!)
25/09/2019
Test BE-Alert op 3 oktober 2019 Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we u graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat u op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 3 oktober zullen we dit systeem testen... (Meer info? Klik op de titel!)
23/09/2019
Samenaankoop streekeigen planten Behaag uw tuin met streekeigen planten. Ontdek de samenaankoopactie van (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant. Bestel online tot 31 oktober 2019... (Meer info? Klik op de titel!)
09/09/2019
Sloop- en herbouwpremie Tot en met 31 oktober 2019 kan u als particulier een premie van 7500 euro krijgen voor de afbraak van één of meer gebouwen gelegen in het Vlaamse Gewest en de herbouw ervan... (Meer info? Klik op de titel!)
06/09/2019
Informatiesessie criminaliteit en verkeer Op dinsdag 8 oktober om 19.00 uur organiseert de politie een informatiesessie over de criminaliteit en het verkeer in de politiezone Wokra. Alle inwoners van Wezembeek-Oppem en Kraainem zijn er van harte welkom... (Meer info? Klik op de titel!)
05/09/2019
September in de bib ‘Young Adult’: maandfolder en aanwinsten... (Meer info? Klik op de titel!)
03/09/2019
Oprichting van een burgerenergiecoöperatie De eerste vergadering van de werkgroep vindt op dinsdag 10 september 2019 om 19.00 uur plaats. De toegang is vrij en staat open voor iedereen... (Meer info? Klik op de titel!)
01/09/2019
September = cupcake-muffin maand Jaarlijks wordt er op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, wereldwijd extra aandacht besteed aan de ziekte van Alzheimer. Stichting Alzheimer Onderzoek roept daarom de maand september uit tot Cupcake-Muffin maand. De boodschap: bakken voor het goede doel… (Meer info? Klik op de titel!)
01/09/2019
Artiesten gezocht voor artiestenparcours 2020 Kunstenaars die willen deelnemen kunnen tot 15 december 2019 inschrijven... (Meer info? Klik op de titel!)
12/08/2019
ASPECT: tweede oproep kandidaten In de zoektocht naar geschikte kandidaten lanceert onze gemeente een nieuwe oproep voor de ASPECT (advies- en participatieraad voor ecologische transitie). Dien uw kandidatuur nog tot eind september in… (Meer info? Klik op de titel!)
08/08/2019
Sensibilisering rond legionella Recent kwam het in de Gentse kanaalzone tot een uitbraak van legionella. De besmettingsbron van de uitbraak wordt gelinkt aan een koeltoren. Omwille van het potentieel legionellarisico van koeltorensystemen vestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid de aandacht op de bestaande regelgeving… (Meer info? Klik op de titel!)
25/07/2019
Een vijfde schepen voor onze gemeente Tijdens de gemeenteraadszitting deze ochtend legde Jérôme Delcourt zijn eed af als vijfde schepen voor onze gemeente... (Meer info? Klik op de titel!)
22/07/2019
Inwoners Kraainem gebruiken tijdelijk ons recyclagepark Wegens herinrichting zal het recyclagepark van Kraainem vanaf 5 augustus 2019 sluiten. De inwoners van Kraainem worden doorverwezen naar het recyclagepark van Wezembeek-Oppem... (Meer info? Klik op de titel!)
22/07/2019
Frédéric Petit legt eed af Op 8 juli legde Frédéric Petit de eed af als burgemeester van Wezembeek-Oppem bij de gouverneur van Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte. Hiermee wordt Jérôme Delcourt als bijkomende schepen aangesteld. Hij legt zijn eed af op de gemeenteraad van 25 juli 2019. (Meer info? Klik op de titel!)
22/07/2019
Start waarschuwingsfase Ozon- en Hitteplan Vanaf dinsdag 23 juli voorspelt het KMI een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Een warmteperiode houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in...(Meer info? Klik op de titel!)
02/07/2019
Zomer in de bib Maandfolder en aanwinsten... (Meer info? Klik op de titel!)
26/06/2019
Wat is uw favoriete logo voor Wezembeek-Oppem? Geef uw mening over ons nieuw logo. Stem tot donderdag 4 juli op uw favoriete logo via ons burgerparticipatieplatform idee-wo.be...(Meer info? Klik op de titel!)
25/06/2019
Weg van huis? Vraag politietoezicht aan! Inbrekers beleven hoogdagen tijdens vakantieperiodes. Tijdens uw afwezigheid kan de politie regelmatig een kijkje komen nemen aan uw woning. Ontdek hier hoe u een aanvraag kan indienen... (Meer info? Klik op de titel!)
24/06/2019
Inschrijvingen seniorenuitstap De seniorenuitstap gaat dit jaar door op donderdag 5 september en vrijdag 6 september. Schrijf u in op donderdag 27 juni, maandag 1 juli, maandag 5 augustus, woensdag 14 augustus en vrijdag 23 augustus telkens van 9.00 uur tot 11.00 uur... (Meer info? Klik op de titel!)
21/06/2019
Warme dagen? Zorg dragen! De waarschuwingsfase van het warmteactieplan werd afgekondigd. Vanaf zondag 23 juni voorspelt het KMI immers heel warm weer, met temperaturen boven de 30 graden. Met deze tips beperkt u de kans op gezondheidsproblemen...(Meer info? Klik op de titel!)
07/06/2019
Herstelling van het fietspad in de Astridlaan in Kraainem Op maandag 3 juni is de herstelling van het fietspad langs de Koningin Astridlaan in Kraainem gestart. Deze werken hebben een rechtstreekse impact op onze gemeente... (Meer info? Klik op de titel!)
07/06/2019
Ga mee de strijd aan tegen de Aziatische hoornaar Vorig jaar is de Aziatische hoornaar echt zijn invasie in ons land begonnen. De overheid - in samenwerking met de universiteit, brandweerdiensten en civiele bescherming - heeft een plan klaar om dit jaar de verdere uitbreiding van deze invasieve exoot zoveel mogelijk af te remmen... (Meer info? Klik op de titel!)
29/05/2019
31 mei: Werelddag zonder Tabak De medewerkers van onze gemeente geven deze week een sterk signaal: bellen blazen in plaats van rook. Wie bouwt er mee aan #generatierookvrij?... (Meer info? Klik op de titel!)
29/05/2019
Juni in de bib Maandfolder en aanwinsten... (Meer info? Klik op de titel!)
22/05/2019
Verkiezingen 26 mei 2019 - nuttige info Op zondag 26 mei 2019 zijn het verkiezingen. In het kieslokaal stemt u eerst voor het Europees Parlement, dan voor de federale Kamer en tot slot voor het Vlaams Parlement. Ontdek hier de kandidatenlijsten en de link naar de officiële resultatenpagina... (Meer info? Klik op de titel!)
Contact

 

GEMEENTEHUIS WEZEMBEEK-OPPEM
Ondernemingsnummer 0207 506 061
Privacyverklaring
Louis Marcelisstraat 134 - 1970 Wezembeek-Oppem -T 02 783 12 11

design & development by e2e NV