Wat is het verschil tussen een melding en een klacht?
Melding
Een stoeptegel die verzakt is, een omgevallen verkeersbord, een zitbank die stuk is, zwerfvuil, zwerfkatten, ... Het zijn allemaal problemen die wel eens kunnen voorkomen in uw buurt.
Met onderstaand meldingsformulier kan u problemen signaleren aan de gemeente. U ontvangt schriftelijk antwoord en, indien mogelijk, lost het gemeentebestuur uw melding/probleem op. Elke melding wordt met de nodige discretie behandeld. Aan anonieme meldingen wordt geen gevolg gegeven.
Defecte straatlamp? Meld het rechtstreeks bij Fluvius.
Sluikstort? Meld het rechtstreeks via de website van Interza of stuur een e-mail naar sluikstort@interza.be om achtergelaten afval op de eerstvolgende werkdag na de melding te laten opruimen.
Klacht
Het gemeentebestuur streeft steeds naar de best mogelijke dienstverlening, klantvriendelijkheid, een vlotte afhandeling van aanvragen en dossiers. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent.
Bent u ontevreden over de dienstverlening, de wijze waarop u bent behandeld, de termijn waarbinnen iets werd afgeleverd, iets dat gewoonweg niet is uitgevoerd? Vul dan het klachtenformulier in. Het gemeentebestuur en de gemeentediensten krijgen op deze manier ook de kans om fouten recht te zetten en de werking te verbeteren.
Wat is een klacht?
Een klacht die in aanmerking komt voor de klachtenprocedure is een uiting van duidelijke ontevredenheid over de gemeentelijke dienstverlening. Dit kan gaan over de manier waarop u behandeld bent, de manier waarop een dienstverlening is uitgevoerd (of niet uitgevoerd), of de termijn waarop het (niet) is uitgevoerd.
Reglement
Alle klachten over de ambtelijke organisatie en dienstverlening worden behandeld volgens het reglement ‘klachtenbehandeling' dat de gemeenteraad heeft goedgekeurd.
De klachtenprocedure is van toepassing op het gemeentebestuur (gemeentepersoneel en politieke mandatarissen). Ze is niet van toepassing op de lokale politie, het OCMW en andere overheden.