De opgelegde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op ons dagelijks leven, zo ook op onze handelaars en zelfstandigen.
Gids voor een veilige heropstart van de horeca
Deze gids van de FOD Economie beschrijft de noodzakelijke, minimale preventiemaatregelen om de contacten tussen horecaondernemers en hun klanten zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden.
Overzicht van de nuttige nummers
- Voor vragen over economie: 0800 120 33.
- Info voor ondernemers: Agentschap Innoveren & Ondernemen www.vlaio.be (met info over de economische steunmaatregelen) en tel. 0800 20 555.
- Dyzo begeleidt zelfstandige ondernemers in moeilijkheden. Dit aanbod geldt voor heel Vlaanderen en is kosteloos dankzij financiële steun van de Vlaamse overheid via het agentschap innoveren en ondernemen en de inzet van tientallen vrijwillige medewerkers. Een team van gespecialiseerde en tweetalige beroepskrachten helpt u verder op economisch, juridisch en psychologisch vlak. Raadpleeg www.dyzo.be of neem contact op via e-mail naar info@dyzo.be of per telefoon, tussen 9 uur en 12 uur, via het nummer 0800 11 106. Dyzo beschikt ook over een juridische helpdesk waar u elke dinsdag en vrijdag tussen 13 uur en 17 uur terecht kunt via het nummer 0902 12 005 (betalend aan maximum 1 euro per minuut).
- Ga ook na of u geen hulp krijgt van de federale overheid (0800 120 80).
Steun onze lokale handelaars
Wenst u onze lokale handelaars te ondersteunen? Ontdek het overzicht van hun aangepaste diensten.
Volg strikt de veiligheidsvoorschriften: hou steeds de "social distancing" (= 1,5 meter afstand) in acht en betaal bij voorkeur met bancontact.
Bent u handelaar of zelfstandige in onze gemeente en biedt uw zaak in deze bijzondere tijden de mogelijkheid tot afhaal, levering…? Laat het in dit overzicht weten!